petak, 1. listopada 2010.

HORTENZIJE

Cvjetni grm koji me oduševljava i uvijek vraća u djetinjstvo je hortenzija. I koliko god se ja njome oduševljavala i koliko god me ona vraćala u djetinjstvo, nemam sa njom sreće. Sadila sam je do sada tri puta, na tri različita mjesta i nikada mi nije uspjela. Naposlijetku sam prije par godina odustala i od onda uživam u maminom grmu kada dolazim k njoj u posjet. Divim se susjedinoj i nekako još uvijek čeznutljivo gledam gdje da je još pokušam posaditi.
U međuvremenu, ovo ljeto smo malo sređivali naš mali dom i između ostaloga sve krečili iznova. Predsoblje smo okrečili u plavo sa dvije bijele površine koje smo namjernoostavili bijelima kako bi malo razbijale to plavetnilo. Moj muž je izrazio želju da na jendoj od tih bijelih površina bude i neka slika,pa neka nešto napravim. I tako, prvo što mi je napamet palo, bile su naravno hortenzije. kada ih već nemam u vrtu, neka ih imam ovdje, u predsoblju na slici.
Totalno ovisna o viticama na mojim kutijama, odlučila sam vitice prenjeti i na sliku, pa je ovim tijekom nastajala moja nova slika... nažalost, nisam imala sada strpljenja, pa sam je slikala unutra, pod umjetnim svjetlom i sada vidim da to i nije bog zna kako bilo pametno, ali, obećajem, sliakt ću je kada je stavimo na zid da vidimo kako se uklopila u cjelokupni ambijent.
prvo sam crtala vitice, olovkom, pa konturom...

onda sam radila dvostruki shabby, prvo plavom, a onda ljubičastom bojom...

pa je slijedila dorada bojom i sjenčanje...

i naposlijetku malo 2K sottile sa bijelim prahom....

i konačan izgled....

Broj komentara: 11:

  1. Odličan rad od početka do kraja!!! Bilo mi je fantastično kad sam vidjela četvrtu sliku, a onda si me potpuno oduševila kad sam ugledala njen konačan izgled!!! Vitice savršeno pristaju oko hortenzija, odličan odabir boja i sveukupni dojam +5!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, slažem se!!!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Oduševljavaju me tvoje vitice,ne mogu ih se nagledati. .a i radovi su ti predivni. .pozdrav. .

    OdgovoriIzbriši
  4. Izgleda čarobno. Znam da se ponavljam ali obožavam tvoje vitice!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jao,jao...hvala na ovom korak po korak...divno je,baš sam si mislila kakva je ovo šablona,ali ne...još bolje...tvoje su vitice prepoznatljive i omamljujuće...morat ću jednom probati...DIVNO!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ponovo se vratih da parim oči. Savršeno je. Btw. ovo je moj blog:
    http://www.mojsvijetstvaralastva.blogspot.com/
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  7. fantastično!!!....i ja sam kao i ostali zapanjena tvojom sigurnom rukom i viticama koje radiš:)))....hvala za step by step,uvijek je zgodno vidjeti kao nastaje neki rad....
    M.....

    OdgovoriIzbriši
  8. Prelijepo!! stvarno savršena slika, izvrsna kombinacija tehnika!!

    OdgovoriIzbriši